Vi ste Gost
Morate se registrovati kako bi videli sve teme

registracija traje nekoliko sekundi
pozurite cekamo vas sa novim informacijama

admin tim


Pravilnik ponašanja

Ići dole

Pravilnik ponašanja

Počalji od Taker taj Uto Jun 28, 2011 9:23 am

Pravilnik

1. Poruke na forumu predstavljaju stavove i mišljenja autora poruka, a ne vlasnika foruma, administratora i urednika. Vlasnik (vlasnici) foruma, administratori i urednici ne odgovaraju za sadržaj poruka, niti za stavove članova foruma iznesene u njima.

2. Poštujte druge članove foruma, čak i kad su njihovi stavovi dijametralno različiti od Vaših. Komentari koji sadrže uvrede na nacionalnoj, rasnoj, verskoj, seksualnoj i bilo kojoj drugoj osnovi, kao i pozivi na nasilje, maliciozni komentari, pornografija, vređanje, psovanje, pretnje, vulgarne reči, neosnovane klevete, spamovanje - neće biti tolerisani.

3. Potrudite se da vaši postovi budu gramatički ispravni i sa smislom, kako bi vas ostali članovi razumeli. Postovi i topici koji su po proceni administratora i urednika neprihvatljivi, biće uklanjani, a članovima koji ih često šalju biće uskraćen pristup. Prilikom postovanja na boardima koji zasebno sadrže "pravilnik", pre postovanja pročitati i pridržavati se istog.

4. Koristite pretragu koja će Vam pomoći u pronalaženju tema na forumu. Pre postavljanja teme budite sigurni da ista ili slična već ne postoji. Prilikom postavljanja teme, stavite što opisniji naslov. Nije dozvoljeno ponovno otvaranje tema (topika) koji su već uklonjeni ili zatvoreni od strane moderatora.

5. Držite se teme. Poruke koje skreću raspravu sa teme tretiraće se kao “off topic” i mogu biti obrisane ili prebačene na drugu temu. Namerno i sistematsko skretanje tema, kao i drugi vidovi ometanja diskusije neće biti tolerisani.

6. Urednici (moderatori) su izabrani od strane administratora foruma i imaju njihovo potpuno poverenje. Forum postoji zahvaljujući Vama, a funkcioniše zahvaljujući urednicima koji volonterski rade svoj posao. . Žalba na rad nekog urednika je moguća slanjem privatne poruke administratoru, sa jasnim citatima i sledom događaja.
Administratori i urednici imaju puno pravo da sankcionišu svako maliciozno ponašanje na forumu u zavisnosti od težine prekršaja. Isto tako, administratori i urednici foruma se NE obavezuju da obrazlože razloge za uklanjanje poruka i zadržavaju pravo da ugase naloge korisnika koji krše navedene standarde.

7. Nije dozvoljeno koristiti više od jednog korisničkog imena (nickname/username).

8. Nije dozvoljena upotreba materijala koji su zaštićeni autorskim pravom. Prilikom citiranja/postovanja sadržaja drugih izvora, potrebno je naglasiti izvor.

9. Političko isticanje, reklamiranje kao i razni vidovi promocija nisu dozvoljeni na forumu, osim u slučaju kada to administratori i urednici foruma dozvole. Na uredništvu je da oceni šta spada pod domen "političko isticanje", "reklamiranje" i "promocije" i da shodno tome ukinu Vašu poruku.

10. Administratori i urednici foruma zadržavaju pravo odlučivanja i osporavanja svakog člana Pravilnika foruma o tome kako, kada i na koji način će se primenjivati prethodno navedeni članovi.

11. Na internetu se na pisanje samo velikim slovima (CAPS LOCK) gleda kao na vikanje... neka forumteatar bude tiho mesto, nemojte vikati, iskljucite CAPS LOCK...

12. Sve fotografije moraju biti umanjene pre postovanja na forum.
To podrazumeva sirinu fotografije od maksimum 150 piksela (visina nije bitna) i ne vecu velicinu od 300kb. Svoje fotografije mozete umanjiti u nekom od softwera za obradu, ili jednostavno posaljite nekom od administratora ili moderatora i oni ce to da ucine umesto vas.

13. Zabranjeno je postavljanje referral linkova tj. linkova koji donose ličnu korist postavljaču teme ukoliko članovi kliknu na njih.
Taker
Taker
Admin
Admin

Broj poruka : 167
Points : 323
Reputation : 0
Datum upisa : 28.06.2011
Lokacija : BG

Pogledaj profil korisnika http://soultaker.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu